Ga de uitdaging aan!

Wat is Alpha?

Alpha is een serie van gesprekken waarin je samen op zoek gaat naar de zin van het leven, spiritualiteit en geloof vanuit een christelijke perspectief. We willen daarbij een open houding aannemen zodat het interessant is voor zowel atheïsten, sceptici en andere zoekenden die nieuwsgierig zijn naar geloof en samen met nieuwe vrienden op zoek willen gaan naar de diepere vragen van het leven.

Ben je benieuwd? Volg dan de eerste avond van Alpha: een gezellige avond waarbij je kan kijken of Alpha wat voor jou is. Kijk hieronder wanneer de eerste avond is.

Hoe werkt het?

De eerste avond en de avonden daarna volgen eenzelfde volgorde:

Welkom – De introductieavond start om acht uur met koffie en thee. Besluit je om mee te doen dan starten de volgende avonden om half zeven met een lekkere maaltijd.

Introductie – Elke Alpha avond horen we een spreker of kijken we een filmpje van ongeveer 25 minuten die dieper op een thema ingaat. In plaats van alles voor te kauwen zijn deze introducties  bedoeld om vragen op gang te brengen en in de grote geloofsonderwerpen te duiken als: Wie is Jezus? En: Hoe kun je geloven?

Discussie – Nu begint het pas echt; het moment om jouw vragen op tafel te leggen. Afhankelijk van de groepsgrootte word je ingedeeld in een groepje waar je met elkaar gedachtes en gevoelens over geloven deelt. Je mag zo veel of weinig delen als je zelf wilt.

Data en tijden 2023

Doe mee met de eerste sessie: die begint op vrijdag 10 februari, vanaf 8 uur. We zijn om uiterlijk half 10 klaar. De andere cursus data zijn: 17 februari, 3, 10, 17,24 en 31 maart, 14-16 april (weekend), 21 april, 12 en 19 mei, 2 en 9 juni

Meld je aan via het formulier hieronder en we sturen je de link en wat info toe voor de eerste avond.

Overige informatie

Kosten : de cursus is gratis.

Meer dan 29 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 300.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. Wil je meer weten over Alpha, bezoek dan ook eens de landelijke website: www.alpha-cursus.nl

Heb je vragen of wil je je alvast opgeven voor Alpha? Neem contact op via alpha.nijmegen@ngk.nl.

Aanmelden kan ook via het formulier:

  mijn naam

  (ik voel me: manvrouw)

  mijn email

  mijn adres

  mijn postcode en woonplaats

  mijn telefoonnummer

  mijn mobiele telefoonnummer

  mijn geboortedatum

  Ik kom naar de introductieavond

  Ik meld me direct aan voor de Alphacursus

  ik wil graag meer weten. (In de opmerkingen kun je eventueel je specifieke vraag stellen).

  overige opmerkingen