Ga de uitdaging aan!

Even voorstellen…
ngk · nijmegen is een jonge christelijke geloofsgemeenschap midden in de Nijmeegse samenleving. We zoeken samen naar de goede boodschap van Jezus Christus in ons dagelijks leven. We hebben iedere zondag een samenkomst en door de week zijn er verschillende kringen om ons leven te delen en een (bijbel)boek te bespreken of om bijvoorbeeld een goede film te bekijken.
Met anderen op zoek naar de zin van het leven. Dat is Alpha.
Studenten, gezinnen, ouderen en kinderen: allerlei soorten mensen doen mee. Veel mensen die naar activiteiten van ngk · nijmegen komen, geloven, maar dat hoeft niet: als je het interessant vindt om over betekenisvolle dingen van het leven met elkaar te spreken of een goed moment van reflectie te hebben, dan zul je je in onze gemeenschap ook snel thuis voelen.
Bij ngk · nijmegen willen we ons richten op de kern; het geloof in Jezus en de Bijbel als Gods Woord. Tegelijkertijd is er alle ruimte om daar zelf op je eigen manier mee bezig te zijn.
Hoe werkt het?
De Alpha Cursus bij ngk · nijmegen wordt gegeven  bij een van ons thuis. We beginnen graag met een maaltijd, waarin je op een gezellige manier met elkaar kunt kennismaken en alles wat je bezighoudt kunt delen. Op de Alpha schuiven heel verschillende mensen aan: mensen die geïnteresseerd zijn in het christelijk geloof omdat ze het van vroeger kennen, omdat ze vrienden hebben die geloven, of gewoon omdat ze meer willen weten van het christelijk geloof en de Bijbel.
De avond wordt altijd ingeleid met een thema. Daarna is er ruimte om dat te bespreken. De maaltijden en inleidingen worden gegeven door mensen uit ngk · nijmegen, dus je kunt gelijk een beetje de sfeer proeven.
Wil je meer weten over het christelijk geloof? Schuif aan!

Praktische informatie voor cursusjaar 2020:
Cursusavond: DINSDAG
Tijden: start 18:45 uuur, 21:45 uuur einde cursusavond, afsluitende borrel voor wie wil.
Cursus data:
 • maart: 17, 24 en 31
 • april: 07, 14, en 21
 • mei: 12,  16 en 17 (weekend), 19 en 26
 • juni: 02, 09 en 16 (afsluitende avond)
Introductieavond

De eerste avond op 17 maart 2020 starten we om 20.00 uur. Deze introductieavond is dan ook vooral bedoeld als eerste kennismaking met Alpha en met elkaar. Neem gerust vrienden en bekenden mee en kijk of deze cursus iets voor jullie is!

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: Heiweg 6, 6581EB Malden.

Of kijk eens op de site van Alpha Nijmegen of www.alpha-cursus.nl welke Alpha’s er nog meer starten bij jou in de buurt!

Overige informatie

Kosten : de cursus is gratis, voor de maaltijd vooraf vragen we een vrijwillige bijdrage van 3 euro.

Meer dan 29 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 250.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. Wil je meer weten over Alpha, bezoek dan ook eens de landelijke website: www.alpha-cursus.nl

Heb je vragen of wil je je alvast opgeven voor Alpha? Neem contact op met Harm Jan Schuurman,  06-46192075 of via alpha.nijmegen@ngk.nl.

Aanmelden kan ook via het formulier:

  mijn naam

  (ik voel me: manvrouw)

  mijn email

  mijn adres

  mijn postcode en woonplaats

  mijn telefoonnummer

  mijn mobiele telefoonnummer

  mijn geboortedatum

  Ik kom naar de introductieavond

  Ik meld me direct aan voor de Alphacursus

  ik wil graag meer weten. (In de opmerkingen kun je eventueel je specifieke vraag stellen).

  overige opmerkingen