ngk · nijmegen brengt beroep uit op Gerry Bos.

=== PERSBERICHT 31-10-2019 ===

ngk · nijmegen brengt beroep uit op Gerry Bos.

ngk · nijmegen heeft een beroep uitgebracht op Gerry Bos. Op zondag 20 oktober 2019 heeft de gemeente in een gemeentevergadering besloten om, op voordracht van het beroepingsteam, haar te beroepen. ngk · nijmegen zocht naar een voorganger met lef en denkt dit in Gerry Bos te hebben gevonden. Gerry Bos heeft het beroep ondertussen aangenomen.

“We vinden het mooi dat we in haar iemand hebben getroffen met lef én levenservaring. Lef, omdat ze bijvoorbeeld heeft laten zien durft door te zetten door op latere leeftijd een studie theologie op te pakken en zich in de GKv beroepbaar te stellen als vrouw. De levenservaring zien we in haar jarenlange ervaring als journaliste. Het is ons opgevallen in de gesprekken, dat ze vanuit deze ervaring goed kan luisteren en vanuit verschillende perspectieven een verhaal kan duiden. Daarnaast is het overduidelijk dat ze gewend is om professioneel samen te werken.”

ngk · nijmegen is een diverse, informele en verbindende gemeenschap in studentenstad Nijmegen, met de kernwoorden verdiepen, verbinden en delen in haar profiel. Met het verdiepen in samenkomsten op zondag en ontmoetingen door de week heen, wordt verbinding gezocht als inclusieve gemeenschap met alle gelovige en zoekende inwoners van Nijmegen en omgeving, ongeacht achtergrond. ngk · nijmegen wil zo een gemeente zijn die het goede leven met God graag deelt met mensen en de leefwereld om zich heen.

ngk · nijmegen heeft het vertrouwen met Gerry Bos een geschikte voorganger te hebben gevonden die deze elementen verdiepen, verbinden en delen, samen met de gemeente en andere kerken in Nijmegen kan uitbouwen.

=== EINDE PERSBERICHT ===