de ngk · nijmegen app

Voor iedereen die lid is van ngk · nijmegen, is er een eigen chrch app. Deze app geeft je alle informatie die voor leden handig zijn.

Download de chrch app, vind ngk · nijmegen en heb alle actuele info, nieuws, smoelenboek en updates in je broekzak

Of navigeer naar de web app.

Wat je moet weten over de ngk · nijmegen chrch app

Account aanmaken
Ga naar https://nijmegen.ngk.nl/app om je account te activeren. Iedereen die bekend is bij ngk · nijmegen, dat wil zeggen: met je emailadres die op de ledenlijst staat, krijgt (na email verificatie) bij het aanmaken van een account toegang tot de volledige app.

Het kan natuurlijk zijn dat je (nog) niet bekend bent. Je kunt dan alleen je eigen gegevens aanpassen, geld geven en meer toegang vragen. Dat kan ook via scriba@ngknijmegen.nl. Het team van de app controleert dan of je toegang kunt krijgen en verleent deze vervolgens.

Gegevens van jezelf en gezinsleden
In de app kun je zelf een foto uploaden en je gegevens aanpassen. Dit is dus alleen zichtbaar voor mensen die een account hebben en niet zichtbaar op het open internet. Ook kun je het profiel van je gezinsleden aanpassen. Je vindt je gezinsleden onder ‘Meer’. Zie je ze daar niet, dan moet dit gekoppeld worden (e-mail daarvoor naar scriba@ngknijmegen.nl).

Digitaal collecteren
Met de app is het ook mogelijk om aan de collecte te geven. Dit doe je door eerst je collecte ‘tegoed’ op te waarderen, waarna je tijdens de collecte (of gedurende de rest van de week) een gewenst bedrag kan geven. Voor deze digitale collecte betaal je aan de payment provider Mollie €0,35 cent per transactie. Het ‘tegoed’ dat je koopt kun je optellen bij je giften bij de belastingaangifte.  Feitelijk doe je een gift aan ngk · nijmegen die je later via de app van een definitieve bestemming voorziet. Giften die per het eind van het boekjaar niet nader bestemd worden, vloeien in de algemene middelen.

Agenda
In de agenda zijn de bijeenkomsten van ngk · nijmegen te vinden. Klik op een item voor meer informatie. Bij de beschrijving van de diensten staat wie welke taak heeft. Handig als je moet weten wie de voorganger is, de koster is, in de oppas zit etcetera. Wanneer je naam in het smoelenboek overeen komt met je naam in de agenda, kleurt de desbetreffende datum op in de app, zodat je nooit meer een taak hoeft te vergeten. Je kunt zelf een notificatie op je smartphone hiervoor aanzetten in de app.

En meer: prikbord, preekgemist, nieuwskanalen
Neem ook eens een kijkje in de rest van de app. Er is een handig prikbord. Hier kun je zien wat anderen aanbieden of nodig hebben. Je kunt je eigen oproep of mededeling plaatsen. Preekgemist zal in de app te beluisteren zijn. In de gemeentegids vind je informatie over de kerk. Deze pagina’s zijn nog in opbouw. Mis je hier iets in? Laat het weten via ons contactformulier.

Veiligheid en privacy
Zonder al teveel technisch te worden: de gegevens in de app blijven ons eigendom en zijn volgens moderne technieken (SSL) en op technisch veilige servers opgeslagen. Er worden regelmatig backups gemaakt en de privacy is zo gewaarborgd. Wil je het precies weten, dan is hier achtergrondinformatie te vinden.

Enthousiast?
Ben je ook enthousiast over de app en wil je dit aan mensen uit andere kerken laten weten? Verwijs hen naar chrch.org. Ook kun je rechtstreeks in contact komen met de app-ontwikkelaar Peter Arends via ptr@chrch.org.