Ik wil meer weten

Kom eens bij ons langs

Welkom in Nijmegen! Je bent van harte welkom om bij ons langs te komen.  Wij zijn een christelijke groep van kinderen, tieners, studenten, singles, koppels, jonge gezinnen en een aantal ouderen. We hebben allemaal onze eigen kijk op de wereld, op elkaar en op het geloof. Daarin zijn we realistisch. Maar we vinden elkaar in Jezus Christus: hoe verbinden we Zijn boodschap met ons dagelijks leven? Daarin zijn we hoopvol.

“gemeenschap van hoopvolle realisten”

Wil je weten hoe onze zondagse samenkomst eruit zag? Bekijk dan de TV-opname van Zendtijd voor Kerken van 27 april 2014. Deze uitzending is opgenomen in de kapel waar we tot oktober 2015 samenkwamen. Via de andere pagina’s op onze website kun je ook meer over ons te weten komen.

Een of twee keer per jaar organiseren we een paar introductieavonden voor mensen die overwegen om lid te worden.  Tijdens deze bijeenkomsten worden onze drie kernwoorden besproken: verdiepen, verbinden en delen. We willen ons met elkaar verdiepen in God en Hem verhogen. We weten ons als ‘broers en zussen’ met elkaar verbonden en we willen delen van wat ons is gegeven. Als je geïnteresseerd bent in deze introductiebijeenkomsten, laat ons dat dan weten.

Ben je al vaker bij ons geweest en voel je je thuis? Overweeg dan eens om lid te worden.

Jezus staat centraal

We leren Jezus kennen vanuit de Bijbel. Elke zondag tijdens onze bijeenkomst verdiepen we ons in de Bijbel. Hoe kunnen we die oude woorden toepassen in deze tijd? Wat wil Jezus met ons leven? Wat en hoe geloven we? Deze vragen, en nog meer, komen ook vaak terug op onze kringen.

 Leer op de alpha-cursus meer over het christelijk geloof

Misschien ben je vooral benieuwd naar wat het nu precies betekent om christen te zijn en te geloven? Dan is een Alpha-cursus iets voor jou. In 10 avonden leer je meer over God en over de Bijbel. Je komt ook meer te weten over de kerk en geloven.

We willen Jezus’ liefde delen

We vinden het belangrijk om voor elkaar klaar te staan. Je kunt bij ons je eigen verhaal kwijt. En we kijken naar elkaar om. Maar ook voor de mensen bij ons in de buurt. Buren, vrienden, collega’s. Als je hulp nodig hebt, kun je bij ons terecht.

We houden van samen dingen doen

Natuurlijk ontmoeten we elkaar op zondag, maar ook doordeweeks. Bijvoorbeeld op kring of we gaan gezellig picknicken in het Goffertpark. Een gebedsbijeenkomst bij iemand thuis. Een spelletjesmiddag of een filmavond tot in de kleine uurtjes. Of samen genieten van lekker eten en drinken. Wij houden ervan.

Veilige kerk

Wij hebben een vermelding op wijdekerk.nl

Ga eens langs bij een studentenvereniging

Kom je studeren in Nijmegen? Er zijn 5 christelijke studentenverenigingen die we van harte aanbevelen: