Lid worden

We zetten ons ervoor in dat iedereen die onze bijeenkomsten bezoekt zich welkom voelt. We vormen een gemeenschap die open staat voor iedereen. Er zijn geen voorwaarden aan verbonden. Het is goed mogelijk dat je een actieve bijdrage wilt leveren aan de gemeenschap. We nodigen je dan uit om lid te worden.

Vul het webformulier in om je aan te melden als lid

Om het wat makkelijker te maken is het mogelijk om je aan te melden als lid via het inschrijfformulier hieronder. Het is onze gewoonte om binnen een maand een welkomstgesprek te hebben. Namens de gemeente komt er dan iemand bij je op bezoek. We kunnen dan verder met elkaar kennismaken. Je kunt het formulier ook gebruiken om een kennismakingsafspraak te maken, dus zonder meteen lid te worden.

We hebben vier soorten lidmaatschap

Iedereen die zich thuis voelt in onze gemeente kan lid worden. We hebben vier soorten lidmaatschap: belijdend lid, dooplid, gastlid  of studentlid.

Belijdend lid zijn van onze kerkelijke gemeenschap betekent dat je gelooft in God en in Jezus als je persoonlijk verlosser. Je wilt dan je leven in overeenstemming met zijn geboden vorm geven. Kom je uit een protestantse of rooms katholieke traditie, betekent dit dat je gedoopt bent en in een kerkelijke bijeenkomst belijdenis hebt gedaan van je geloof.  Kom je uit een evangelische traditie, betekent dit je als volwassene gedoopt bent.

Dooplid wordt je als je wel gedoopt bent als kind, maar nog geen belijdenis hebt gedaan.

Voel je je thuis bij ons, maar ben je niet gedoopt? Of is er een andere reden waarom je geen doop/belijdend of studentlid wil worden? Dan kun je gastlid worden.

Voor studenten is er een speciale optie. Als christelijke student ben je vaak nog lid van de kerkelijke gemeenschap waarin je bent opgegroeid. Studenten die zich thuis voelen in onze gemeente maar (nog) lid willen blijven van hun huidige gemeente, kunnen zich aanmelden als studentlid.

Voor wie lid is geworden zijn er introductiebijeenkomsten

Als je lid bent geworden van onze gemeenschap, is het belangrijk om de weg te leren vinden. Om je daarbij te helpen hebben we een introductieprogramma. Tijdens een paar avonden leer je meer over onze gemeenschap en willen we jou ontmoeten, zodat we ook van jou kunnen leren.

Webformulier

  mijn naam

  (ik voel me: manvrouw)

  mijn email

  mijn adres

  mijn postcode en woonplaats

  mijn telefoonnummer

  mijn mobiele telefoonnummer

  mijn geboortedatum

  ik wil graag eerst meer weten (In de opmerkingen kun je eventueel je specifieke vraag stellen).

  Ik wil graag gastlid worden

  Ik wil graag studentlid worden

  Ik wil graag dooplid worden

  Ik wil graag belijdend lid worden

  ik wil graag deze gezinsleden ook aanmelden (naam/email/geboortedatum):

  overige opmerkingen